Daniel Varuzhan, Emile Verhaeren and the Armenian Medieval Literature (Dedicated to Daniel Varuzhan's 125th birth anniversary) - Drost -Abgaryan, A. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Դանիել Վարուժանը (1884-1915) և Էմիլ Վերհարնը (1855-1916) ազգային գրականության կարկառուն ներկայացուցիչներ են և թարգմանվել են բազմաթիվ լեզուներով: Այս տաղանդավոր բանաստեղծների ստեղծագործությունների ուսումնասիրությունը բացահայտում է, որ նրանք ոգեշնչվել են հայրենի բնությամբ, նախնիների խիզախ անցյալով և պատմությամբ: Թեև երկու բանաստեղծներն էլ ստացել են հոգևոր կրթութուն, նրանց ստեղծագործության մեջ առկա են հեթանոսական պատկերներ ու նախատիպեր: Как Д. Варужан, так и Э. Верхарн являются яркими представителями национальной литературы, Как Д. Варужан, так и Э. Верхарн являются яркими представителями национальной литературы, творчество которых было переведено на многие языки мира. Темой их произведений были родная природа, история и героическое прошлое их народов. Хотя и оба поэта получили духовное образование, но в их творчестве доминируют языческие образы и прототипы.
Keywords: Literature; Language and Literature