Key Factors of Strategy of Economic Development - H. V. Hovhannissyan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Այսօրվա գլոբալացված աշխարհում տնտեսական զարգացումը դյուրին գործ չէ: Եթե երկիրը ընտրել է տնտեսական զարգացման ուղին, ապա պետք է մշակի տնտեսական զարգացման այնպիսի ռազմավարություն, որը հիմնված լինի աշխատուժի որակի բարձրացման վրա: Տնտեսության զարգացմանն ուղղված` Հայաստանի կառավարության ծրագրերը նաև պետք է շեշտադրեն աշխատուժի որակի բարձրացումը կրթական համակարգի և վերապատրաստման կենտրոնների արդիականացման միջոցով: Стратегия экономического развития должна быть основана на усовершенствовании качества рабочей силы. В рамках данной стратегии было бы желательно, чтобы в программах Правительства Армении по развитию экономики больше внимания уделялось улучшению качества рабочей силы через модернизацию систем образования и трейнинг центров.
Keywords: H Social Sciences; Economic Theory