Научные связи Ереванского государственного университета в 1920-1930-ые годы - С. Г. Гарибджанян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Երևանի պետական համալսարանը մեր հանրապետության ոչ միայն առաջին բարձրագույն ուսումնական հաստատությունն է, այլև գիտական մտքի և գիտահետազոտական աշխատանքի կազմակերպման առաջնեկն ու դարբնոցը: 1920-ական թվականների սկզբից ի վեր մայր բուհում բեղմնավոր գործունեություն են ծավալել Հայաստանի գիտամանկավարժական մտավորականության լավագույն ներկայացուցիչները, որոնք մեծ ավանդ ներդրեցին բարձրագույն կրթությունը զարգացնելու, դրա գիտատեխնիկական բազան ընդարձակելու, նոր մասնագետներ ու գիտական կադրեր պատրաստելու գործում: Այդ տարիներին համալսարանը սերտ կապեր հաստատեց նախկին ԽՍՀՄ հանրապետությունների և արտերկրի ուսումնական ու գիտական օջախների հետ:
Keywords: L Education; History of education