Концерт Г. Овунца для фортепиано с оркестром. - Г. С. Маргарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հայ երաժշտության մեջ Գ. Հովունցի կոնցերտը դաշնամուրի և սիմֆոնիկ նվագախմբի համար այդ ժանրի լավագույն ստեղծագործություններից է: Լինելով բազմակողմանիորեն օժտված կոմպոզիտոր՝ նա կարողացել է համադրել եվրոպական դասական երաժշտության լավագույն ավանդույթները և արդի երաժշտական ձևերը, մշակել ուրույն և անկրկնելի ոճ: Առաջին մասնագիտությամբ ջութակահար Հովունցը ցուցադրել է բազմազան դաշնամուրային ֆակտուրայի իմացություն:Հովունցի արվեստի կենարար աղբյուրը հնամենի ժողովրդական երաժշտությունն է: Հենվելով վերջինիս վրա՝ կոմպոզիտորը ստեղծել է ուրույն երաժշտական լեզու, որը երկար ստեղծագործական զարգացման արդյունք է: Հովունցի արվեստը նորարարական է, սակայն նորարարությունը կոմպոզիտորի համար ինքնանպատակ չէ. այն միջոց է վառ և հուզական երաժշտական պատկերներ ստեղծելու համար: Դրա հետ մեկտեղ, կոմպոզիտորի երաժշտությունը քնարերգական է, բովանդակալից և համառոտ:
Keywords: M Music and Books on Music; M Music