Деятельность человека как феноменальная форма превращения его высшей биоэнергии - К. А. Торосян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Գործունեությունը՝ որպես մարդուն յուրահատուկ երևույթ, արժանացել է փիլիսոփաների, տնտեսագետների և այլ բնագավառների մասնագետների ուշադրությանը։ Չնայած դրան, այն շարունակում է մնալ տարակարծության կիզակետում և ունի անաչառ հետազոտման անհրաժեշտություն:Անկախ մարդու գործունեության դրսևորման ձևից և բնույթից՝«բարձրագույն կենսաէներգիան» էներգիայի նպատակասլաց ձևափոխություն է որոշակի սոցիալ-քաղաքական պայմաններում և հիմք է հանդիսանում ամբողջ քաղաքակրթության առաջընթացի համար։
Keywords: Geography; Anthropology; Recreation; Anthropology