Процедура формирования текущих планов реализации комплексных программ - А. С. Гюрджян; Е. А. Наумов (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Մշակվել է համալիր ծրագրերի իրականացման ընթացիկ պլանի ձևավորման ընթացակարգը, որը ներառում է ծրագրի իրականացման ընթացիկ պլանի նախնական տվյալների ձևավորումը և տարբերակների գնահատումը, ծրագրի իրականացման լավագույն տարբերակի ընտրությունը, ծրագրի իրականացման պլանի ռեսուրսային ապահովման համար անհրաժեշտ պահանջների որոշումը, դրա իրականացման ընթացիկ պլանի հաստատումը:Առաջարկված մաթեմատիկական մոդելի միջոցով կատարվում է ծրագրի կառուցվածքի առավել ռացիոնալ մասի ընտրությունը, որի օգտագործումը, մի կողմից, ապահովում է իրականացնող կոլեկտիվների հնարավորությունների առավել ամբողջական օգտագործումը, իսկ մյուս կողմից՝ ստեղծում է ամբողջ ծրագիրը նշված ժամանակին ավարտելու անհրաժեշտ նախադրյալներ:
Keywords: Mathematics; Science