ՀՀ կառավարության ծրագրերում հարկային քաղաքականության հիմնական առաջնահերթությունների վերլուծությունը - Պետրոսյան, Անուշ («ԱՐՑԱԽ» հրատ.)
Հոդվածի նպատակն է իրականացվող հարկային քաղաքականության վերաբերյալ ՀՀ կառավարության նպատակադրումների, կիրառվող մեթոդների և ընտրված ուղիների բացահայտումը: Աշխատանքի խնդիրներն են՝ բացահայտել հարկային քաղաքականություն մշակողի ծրագրերում դրա վերաբերյալ առկա մոտեցումները, դրանց էվոլյուցիան, ինչպես նաև վեր հանել առաջիկա տարիների գերակայությունները: Աշխատանքում վերլուծությունները իրականացրել ենք՝ կիրառելով գիտական հետազոտությունների՝ համակարգային, վերլուծության, համադրության և վիճակագրական մեթոդներ: Tax policy is the one of main forces responsible for the development and economic growth of the country. the significance of the tax policy is connected with the fact, that a judiciously selected tax policy establishes numerous preconditions for fostering business development and augmenting the gross domestic product within the country. This, in turn, contributes to the enhancement of tax revenues for the state budget. Conversely, an adverse scenario may precipitate the erosion of the foundational elements crucial for sustained economic development. Hence, it is imperative to underscore the critical necessity of vigilance and autonomous evaluation throughout the stages of formulation and execution of tax policy. The significance of tax policy extends to its role in mitigating the funding requirements of public debt, thereby buttressing financial and economic freedom and independence of the country. Налоговая политика является той доминирующей силой, которая отвечает за развитие и экономический рост страны. Важность данной политики определяется тем, что правильно выбранная налоговая политика создаст большое количество предпосылок для развития бизнеса и увеличения создаваемого в стране валового внутреннего продукта, способствуя увеличению налоговых доходов государственного бюджета, тогда как противоположный сценарий приведет к ликвидации основ экономического развития. Следовательно, при разработке и реализации налоговой политики крайне важен мониторинг и независимая оценка ситуации. Велика роль налоговой политики также в сокращении финансирования государственного долга, что поддерживает финансово-экономическую свободу и независимость страны.
Keywords: Տնտեսագիտություն