Ֆինանսական հոսքերի ձևավորման գործընթացը ՀՀ առևտրային կազմակերպություններում - Ներսիսյան, Կարեն («ԱՐՑԱԽ» հրատ.)
Ցանկացած տնտեսական պայմաններում յուրաքանչյուր կազմակերպության տնտեսական գործունեության պրակտիկայում դրամական հոսքերի ձևավորման գործընթացը ամենաբարդ խնդիրներից մեկն է: Որպես կանոն, դրանց լուծման գործում մեծ նշանակություն ունեն մի շարք խնդիրների հայտնաբերումը և լուծումը, ինչպիսիք են դրամական ռեսուրսների բավարարվածությունը, դրանց պլանավորման և վերաբաշխման մեխանիզմը և օգտագործման օպտիմալ դեպքերը: Ուսումնասիրությունում ներկայացվում են առևտրային կազմակերպություններում դրամական հոսքերի ձևավորման և դրանց վրա ազդող գործոնների առանձնահատկությունները, հիմնավորվում է այդ գործընթացում հաշվարկային ցուցանիշների կիրառման մոտեցումների օգտագործման անհրաժեշտությունը: Քննարկվել են նաև կազմակերպության դրամական հոսքերի ձևավորման վրա ազդող գործոնները, և կոնկրետ ընկերության օրինակով կատարվել է դրանց ձևավորման վերլուծություն: In any economic condition, the process of cash flow formation in the practical activities of any organization is one of the most complex issues. As a rule, solving this issue involves discovering and solving several problems, such as the sufficiency of financial resources, their planning and redistribution mechanisms, and optimal usage cases. The study presents the features of cash flow formation in commercial organizations and the factors influencing them, substantiating the need for applying computational indicators in this process. The study also examines the factors influencing the formation of cash flows in an organization, and an analysis of their formation is conducted based on a specific company example. В любых экономических условиях процесс формирования денежных потоков в практической деятельности какой-либо организации является одной из самых сложных задач. Как правило, решение этой задачи включает выявление и решение ряда проблем, таких как достаточность финансовых ресурсов, механизмы их планирования и перераспределения, а также оптимальные случаи их использования. В исследовании представлены особенности формирования денежных потоков в коммерческих организациях и факторы, влияющие на них; обоснована необходимость применения расчетных показателей в этом процессе. Также рассмотрены факторы, влияющие на формирование денежных потоков в организации, и проведен анализ их формирования на примере конкретной компании.
Keywords: Տնտեսագիտություն