Работы С. Н. Глинки по истории Армении в азербайджанской историографии (обзор интернет изданий) - С. М. Саядов (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Վերջին տասնամյակին ադրբեջանական պատմաբանները չեն դադարեցնում պատմությունն ըստ իրենց շահադիտական նպատակների խեղաթյուրելու՝ ավանդական փորձերը: Նրանց ջանքերով ինտերնետը ողողվել է պատմական փաստերն ու աշխատությունները կեղծող և կամայականորեն մեկնաբանող բազմաթիվ հրապարակումներով: Իրենց տեսակետները հիմնավորելու համար նրանք օգտագործում են բազմաթիվ աղբյուրներ, այդ թվում և ռուս հեղինակ Ս. Ն. Գլինկայի աշխատությունները՝ հատկապես Ղարաբաղի և Արևելյան Հայաստանի այլ շրջանների պատմությունն ըստ ադրբեջանական պատկերացումների վերաձևելու համար: Ըստ այդմ, ստեղծվում է ազգային պատմության հույժ սուբյեկտիվ մոդել՝ ժամանակակից ադրբեջանական պետության ընթացիկ և ռազմավարական նկրտումները ապահովելու գաղափարախոսությամբ:
Keywords: History; D History