Современные российско-иранские отношения: проблемы и перспективы - С. Н. Саруханян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Իրանի նկատմամբ ԱՄՆ-ի և Իսրայելի սպառնալիքների իրականացումը սպառնում է ապակայունացնել իրավիճակը Մերձավոր Արևելքում, ինչպես նաև Հարավային Կովկասում։ Իրանի դեմ որևէ ռազմական գործողություն ուղղակիորեն հարվածելու է Ռուսաստանի աշխարհաքաղաքական և աշխարհատնտեսական շահերին Մերձավոր Արևելքում ընդհանրապես և Իրանում՝ մասնավորապես։ Այսօր Իրանն ու Ռուսաստանը կարևորագույն գործընկերներ են Մերձավոր Արևելքում, ինչպես նաև Կենտրոնական Ասիայում ու Հարավային Կովկասում։
Keywords: History; Political Science; D History; J Political Science