The 5th-century author Movses Khorenatsi and his critics - Madoyan, Gevorg; Madoyan, Arshak (Մայր Աթոռոյ Սրբոյ Էջմիածնի)
Յօդուածում ներկայացուած են Ե. դարի պատմիչ Մովսէս Խորենացու քննադատների տեսակէտները։ Ցուց է տրուած, որ Խորենացու 5-րդ դարում ապրած լինելու հանգամանքը մերժող կռուաններն անհիմն են, եւ դրանք հերքուած են համապատասխան փաստարկներով։ В статье анализируются взгляды критиков историка V века Мовсеса Хоренаци. Аргументированно показывается, что утверждения, ставящие под сомнение его принадлежность к V веку, необоснованны и убедительно опровергнуты.
Keywords: Historical-Philological Studies