Трансакционный сектор: генезис, эволюция и перспективы его развития в экономике Армении - А. В. Вартанян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Տրանսֆորմացիոն և տրանսակցիոն հատվածներից բաղկացած տնտեսության երկհատված մոդելը հիմնված է փոխազդեցությունների երկու հիմնարար ձևերի գոյության վրա: Այդ իսկ պատճառով տնտեսությունում տրանսակցիոն հատվածի տեղի ու դերի բացահայտումը սերտորեն կապված է ինչպես մարդկանց և բնության, այնպես էլ մարդկանց միջև գոյություն ունեցող փոխազդեցությունների ծագման, բարեշրջման և զարգացման հիմնախնդիրների պարզաբանման հետ:
Keywords: Economic Theory; H Social Sciences