Политический режим и его значение для реализации принципа разделения властей - Ж. Д. Джангирян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Պետական իշխանության միասնության և իշխանությունների տարանջատման հարցը եղել և մնում է ուսումնասիրման հատուկ օբյեկտ: Յուրաքանչյուր ժողովրդավարական պետությունում սահմանվում է իշխանությունների տարանջատման սկզբունքի իրացման յուրովի համակարգ: Այս տեսանկյունից բացառություն չի կազմում նաև Հայաստանի Հանրապետությունը: Այդ համակարգի ձևավորման վրա իր ներգործությունն ունի տվյալ պետությունում ընտրված վարչակարգը՝ քաղաքական ռեժիմը:
Keywords: History; Political Science; D History; J Political Science