"Шахнаме" М. Джанана в интнрпретации В. Аджемяна - И. А. Бабаян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
1935թ. հունիսի 5-ին Լենինականում Վ. Աճեմյանը բեմադրեց Մ. Ջանանի «Շահնամե» դրաման: Այն ստեղծվել է պատմական կոնկրետ պայմանների թելադրանքով և բացահայտում է ականավոր բեմադրիչի բարոյական և մարդասիրական կողմնորոշումները անհատի, հասարակության և աշխարհի վերաբերյալ: Այն անմիջական խոսք է՝ ուղղված այն հասարակության վերափոխմանը, որտեղ, բացի իշխանությունից, կան մարդը և հասարակությունը՝ իրենց հոգևոր արժեքներով: Ներկայացման հաջողությանը մեծ մասամբ նպաստեցին բեմադրիչի դերասան-համախոհները (Ց. Ամերիկյան, Լ. Զոհրաբյան, Ս. Սուրենյան, Ե. Դուրյան-Արմենյան):
Keywords: Literature; Language and Literature