Экономический отбор - К. А. Торосян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Մարդկանց տնտեսական ու հասարակական կապերը, ընդլայնվելով և կայունանալով, վերաճում են հասարակական- տնտեսական հարաբերությունների: Դրան են վերաբերում ապրանքների արտադրությունը և ապրանքային արտադրությունը, որոնց մակարդակը ընթանում է բնական ընտրության և գոյատևման համար մղվող պայքարի գործընթացում: Մարդկանց անխուսափելի ընտրությունն ըստ մասնագիտական հակումների և գործունեության հասարակական կազմակերպության նախընտրելի բնույթի, փաստորեն, բովանդակում է տնտեսական ընտրություն հասկացությունը:
Keywords: H Social Sciences; Economic Theory