Психика человека и цветовое восприятие - К. М . Арутюнян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Գույների համակարգի առանձնացման ժամանակ առկա է ընդհանուր հարաբերությունների նախագիտակցական սևեռման գործընթացը։ Տեսողական ընկալումը մեծ նշանակություն ունի հոգեբանության համար, իսկ գույնն այն հիմնական հատկություններից է, որոնց օգնությամբ ընկալվում է այս կամ այն երևույթը։
Keywords: Physiology; Science