Парные образования с идентичными сегментами (на материале армянского, русского и английского языков) - Г. Г. Амбардарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Անփոփոխ կրկնորդով կրկնավորները կազմված են N (N) կամ N(N)(N) բանաձևով, որտեղ N-ով նշանակված է կրկնյալը՝ կրկնության հիմնական անդամը, (N)-ով՝ կրկնորդր, նմանակը: Հայերեն, ռուսերեն, անգլերեն լեզուների հիման վրա կատարված անփոփոխ կրկնորդով կազմված կրկնավոր ձևերի իմաստային-տիպաբանական վերլուծությունը ցույց է տալիս, որ նույնական կրկնավորները ավելի լայն տարածում ունեն ռուսերենում (352 կրկնավորներից՝ 117-ը =1/3), քան հայերենում (1020-ից՝ 225-ը = l/5-ը) և անգլերենում (261-ից՝ 41-ը = 1/6-ը):
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature