О некоторых типологических особенностях английского, армянского и русского языков - Р. В. Хостикян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Անգլերեն, հայերեն և ռուսերեն լեզուների համեմատական տիպաբանական վերլուծության համար գործում են 5 չափանիշ: Առաջինը վերաբերում է նախադասության մեջ ամրագրված և չամրագրված բառերի շարադասությանը, հինգերորդը՝ համաձայնեցմանը (որպես շարահյուսական կապի միջոց): Այս երկուսր դիտարկվել են որոշ հեղինակների կողմից, մինչդեռ, մնացած չափանիշները որոշակիորեն նորություն են, ուստի արժանի են հատուկ ուշադրության: Լեզուներից ոչ մեկը չի կարող համարժեք լինել որևէ այլ տիպի: Ժամանակակից անգլերեն և հայերեն լեզուներում գերակշռում են լեզուների անջատական և կցական տեսակները, իսկ ռուսերենում հստակ առանձնացվում են թեքական լեզուների հատկանիշները:
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature