Preeclampsia: How Collaborative Work between Laboratories and Obstetrician-Gynecologists Helps Predict, Diagnose, and Treat - Ghukasyan, N. N. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Преэклампсия, многосистемное нарушение во время беременности, представляет значительный риск для здоровья матери и плода. В данной статье представлены три клинических случая, подчеркивающие взаимосвязь системной красной волчанки, тромбофилии и семейной средиземноморской лихорадки с развитием преэклампсии. Эти случаи акцентируют важность междисциплинарного сотрудничества и персонализированных стратегий ухода при ведении беременностей высокого риска. Պրեէկլամպսիան հղիության բազմահամակարգ խանգարում է և էական վտանգ է ներկայացնում մոր և պտղի առողջության համար։ Ներկայացվում են երեք կլինիկական դեպքեր, որոնք ընդգծում են համակարգային կարմիր գայլախտի, թրոմբոֆիլիայի և ընտանեկան միջերկրածովյան տենդի կապը պրեէկլամպսիայի զարգացման հետ։ Այս դեպքերով կարևորվում է միջգիտակարգային համագործակցության և անհատականացված խնամքի ռազմավարությունների անհրաժեշտությունը բարձր ռիսկի հղիությունների կառավարման մեջ։
Keywords: Gynecology