Взаимоотношения стран СНГ: перспективы экономической интеграции - Г. Р. Саркисян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Վերջին տարիներին, կապված Հայաստանի առևտրային հաշվեկշռի կարգավորման ոլորտում ստեղծված բարդ իրավիճակի հետ, զգացվում է հայրենական արտադրանքի արտահանման խթանման անհրաժեշտությունը: Այսպիսի պայմաններում, հաշվի առնելով վերջին տարիներին իր ավանդական շուկաներից հանրապետության արտադրանքի դուրս մղման միտումները, հատկապես կարևոր նշանակություն է ստանում ԱՊՀ երկրների միջև ընթացող տնտեսական ինտեգրացման գործընթացներին Հայաստանի Հանրապետության մասնակցության հստակ հայեցակարգի մշակումը: Այսօր, չնայած ԱՊՀ-ի շրջանակներում տնտեսական համագործակցության ոլորտում բազմաթիվ միջպետական և միջկառավարական մարմինների գոյությանը, այս երկրների միջև, փոխադարձ ապրանքաշրջանառության ծավալները շարունակում են նվազել :
Keywords: Political Science; H Social Sciences; Economic Theory; J Political Science