Գիրք պատմութեանց - Առաքել Դավրիժեցի (տպագր. Ոսկան Երևանցու)
ՏԻՏՂԹ.՝ ԳԻՐՔ /ՊԱՏՄՈՒԹԵԱՆՑ./ Շարադրեալ/ ՎԱՐԴԱՊԵՏԻՆ/ ԱՌԱՔԵԼՈՅ ԴԱՎՐԷ/ԺԱՑՒՈՅ։/ Սակս դիպուածոց հայաստանեայց՝ և/ ևս գաւառին արարատոյ՝ և մասին գողթան/ գաւառի, սկսեալ ի թուոյն հայոց. 1054. էն./ մինչև յաւարտ պատմագրութե[ան]ս. այլև/ ի յիշումն ածեալ մասնաւորա/բար. աստի և անտի։/ Տպագրեալ ներ Տպարանում Սրբոյն Էջմիածնի./ և Սրբոյն Սարգսի զօրավարի։/ Ի Հայրապետութե[ան] Տեառն Յակօբայ Կաթու/ղիկոսի Սրբոյ Էջմիածնի։/ Եւ վերակացութ/եամ]բ Տեառն Ոսկանայ Երևան/ցւոյ բանի սպասաւորի։/ ՅԱՄՍԹԵԼOԴԱՄՈՒՄ։/ Ներ թուոջ փրկչին 1669. ին. Յուն/վարի. I։/ Իսկ ըստ Հայոց. 1118. ին./ Սահմի. 29։/ 650 էջ: Ութածալ մամուլանիշերը հայատառ և արաբական թվանշաններով։ Շարվ. չափը՝ 14.5x8 սմ։ Տիտղոսաթերթին զարդանկար։ Էջախորագրեր, 1 գլխազարդ և զարդագրեր։ Բնագիրը մոտ 12 կետաչափի բոլորագիր, օգտագործված են նաև գլխագրեր, տիտղոսաթերթի վրա նոտրգրեր։
Keywords: Հայ ժողովրդի պատմութիւն; Արարատեան գաւառ