Հեղինակային բառակերտումները Լյուդվիգ Դուրյանի «Մաշտոց» պոեմում - Խալաթյան, Գայանե
Հոդվածում ներկայացվում են հեղինակային բառակերտումները անվանի բա-նաստեղծ Լ. Դուրյանի «Մաշտոց» պոեմում: Հավատարիմ մնալով ժամանակաշրջանին ե միջավայրին՝ հեղինակը կերտել է բազմաթիվ բառներ, որոնցում հատկապես հաճախադեպ են բարդ բառերը՝ երբեմն անհամատեղելի թվացող բառղադրիչների զուգորդմամբ: Բարդության մեջ դրանք հաճախ հանդես են գալիս փոխաբերական իմաստով: Աչքի են ընկնում նաև ածանցմամբ՝ գոյականներից և ածականներից կազմված բայերը: In article we tried to examine the author’s neologisms which can be found in the poem “Mashtots” by L. Duryan. Staying true to time and environment the author created words consisted of different elements, the combinations which are more frequently used metaphorically. Of all analytical compound words used in the poem nominal contrasts are used more widely. В статье мы попытались изучить авторские неологизмы, которые встречаются в поэме Л. Дурьяна «Маштоц». Оставаясь верным времени и окружению, автор создал разные сочетания составных слов, среди которые наиболее часто можно заметить сложные слова с сопоставлением, чаще всего использующиеся в виде метафор. Из аналитических усложнений в поэме более всего используются именные сопоставления.
Keywords: Հեղինակային բառակերտումներ