Navigating Climate's Impact on the World Economy - Mikayelyan, Vahe; Vardanyan, Tatevik («Տնտեսագետ» հրատ.)
Climate change, a global phenomenon of paramount concern, has profound implications for the world economy. This scholarly paper thoroughly examines the many effects of climate change on the worldwide economic environment, utilizing a wide range of research and analysis. This study examines the direct economic impacts that result from rising temperatures and severe weather occurrences. The text thoroughly analyzes the impact of climate policies, such as carbon pricing and renewable energy subsidies, by evaluating their respective expenses and advantages. Furthermore, the paper examines the economic prospects that arise when the global economy shifts towards a low-carbon model, with a particular focus on the expansion of environmentally-friendly industries and the promotion of innovation. Կլիմայի փոփոխությունը մտահոգիչ գլոբալ գործընթաց է, որը մի շարք բացասական հետևանքներ է թողնում նաև համաշխարհային տնտեսության վրա։ Այս հոդվածի շրջանակներում իրականացվել է համաշխարհային տնտեսության վրա կլիմայի փոփոխության բազմակողմանի ազդեցության համապարփակ ուսումնասիրություն: Վերլուծվել են կլիմայի փոփոխության տնտեսական հետևանքները, որոնք առաջանում են ջերմաստիճանի բարձրացումից և եղանակային ծայրահեղ պայմաններից: Հոդվածում հանգամանորեն ուսումնասիրվել է կլիմայական քաղաքականության ազդեցությունը, ներառյալ՝ ածխածնի գնագոյացումը և վերականգնվող էներգիայի սուբսիդիաները, միաժամանակ գնահատվել են դրանց հարակից ծախսերն ու օգուտները: Ավելին, հոդվածում դիտարկվում են տնտեսական հնարավորությունները, որոնք առաջանում են, երբ աշխարհն անցում է կատարում դեպի ցածր ածխածնային տնտեսություն՝ ընդգծելով կանաչ արդյունաբերության աճը և խթանելով նորարարությունը: Изменение климата, глобальное явление, вызывающее первостепенную озабоченность, имеет глубокие последствия для мировой экономики. Эта научная статья представляет собой всестороннее исследование многогранного воздействия изменения климата на глобальный экономический ландшафт, опираясь на обширный объем исследований и анализа. Исследование углубляется в непосредственные экономические последствия, возникающие в результате повышения температуры и экстремальных погодных явлений. В нем тщательно изучается влияние климатической политики, включая установление цен на выбросы углерода и субсидии на возобновляемые источники энергии, а также оцениваются связанные с ними затраты и выгоды. Кроме того, в статье исследуются экономические возможности, которые появляются по мере перехода мира к низкоуглеродной экономике, уделяя особое внимание росту «зеленых» отраслей промышленности и стимулированию инноваций.
Keywords: International economics