Աղքատության նյութական և ոչ նյութական հարթությունները Հայաստանի Հանրապետությունում - Խաչատրյան, Անի («Տնտեսագետ» հրատ.)
Համաշխարհային տնտեսության զարգացման ներկայիս պայմաններում զարգացող և զարգացած տնտեսությամբ երկրներում օրակարգային նշանակություն ունեն աղքատության հաղթահարման կենսունակ քաղաքականության մշակումն ու հետևողական իրականացումը։ Դրանք պահանջում են արդյունքների քանակական գնահատում, որը որոշիչ դերակատարություն ունի աղքատության հաղթահարման և անհավասարության կրճատմանն ուղղված քաղաքականության խորացման հնարավորությունների վերհանման, իրականությանը համարժեք ուղենիշների ճշգրտման և «հետնախորշերի» բացահայտման համար։ В современных условиях развития мировой экономики разработка жизнеспособной политики преодоления бедности и ее последовательная реализация имеет важное значение в повестке дня развивающихся и развитых экономик. Это требует количественной оценки результатов, которая играет решающую роль в выявлении возможностей углубления политики, направленной на преодоление бедности и сокращение неравенства, корректировке контрольных показателей эквивалентных реальности, и выявлении «отставаний». − In the current conditions of the development of the world economy, the development of a viable policy for overcoming poverty and its consistent implementation is crucial in the countries with both developing and developed economies. It requires a quantitative evaluation of the results, which has a decisive role in highlighting the possibilities of deepening the policies aimed at overcoming poverty and reducing inequality, adjusting benchmarks equivalent to reality and identifying "gaps".
Keywords: Մակրոտնտեսագիտություն