Турецкие оппозиционные партии и национальный вопрос в Османской империи в 1908 —1909 гг. (анализ партийных документов) - Р. А. Сафрастян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
1908 թ. երիտթուրքական հեղաշրջումից հետո Օսմանյան կայսրության քաղաքական ասպարեզում ի հայտ եկան մի շարք թուրքական ընդդիմադիր կուսակցություններ, որոնք ակտիվ գործունեություն ծավալեցին իթթիհատականների դեմ։ Դրանցից են «Անձնվեր ազգ» միությունը, «Օսմանյան ազատականների կուսակցությունը» և «Մուհամմեդի միությունը»։ Ընդդիմադիր կուսակցությունների ազգային քաղաքականության հիմնադրույթները էապես չէին տարբերվում երիտթուրքերի մեծապետական-շովինիստական ծրագրերից։
Keywords: History; D History; Հայկական հարց; J Political Science; JPP Political Parties