Հարավային Կովկասի երկրների պարենային անվտանգության համեմատական վերլուծություն - Ավետիսյան, Սամվել; Ավետիսյան, Աշոտ («Տնտեսագետ» հրատ.)
Աշխարհի բոլոր երկրների համար բնակչության պարենավորման և պարենային անվտանգության հիմնախնդիրը տնտեսական քաղաքականության ամենակարևոր գերակայությունների շարքում է: Իհարկե, տարբեր երկրներում տարբեր է իրավիճակը, ինչը և պայմանավորում է երկրի սոցիալական ապահովության և ագրարային քաղաքականության բնույթը, ներքին և արտաքին սպառնալիքների հաղթահարման ռազմավարությունն ու գործնական քայլերը: Բոլոր առումներով՝ ագրարային ոլորտի զարգացման դիտարկումը պարենային անվտանգության տեսանկյունից հնարավորություն է ընձեռում ուշադրության կենտրոնում պահելու մարդու ամենաառաջնային՝ սնվելու պահանջմունքը և ձգտելու դրա առավել ամբողջական ու արդյունավետ բավարարմանը: Для всех стран мира проблема питания населения и продовольственной безопасности является одним из важнейших приоритетов экономической политики. Безусловно, ситуация в разных странах разная, что определяет характер социального обеспечения и аграрной политики страны, стратегию и практические шаги по преодолению внутренних и внешних угроз. Во всех отношениях рассмотрение развития аграрного сектора с точки зрения продовольственной безопасности дает возможность сосредоточиться на важнейшей потребности в питании человека и стремиться к ее наиболее полному и эффективному удовлетворению. For countries worldwide, ensuring population nutrition and food security is one of the highest economic policy priorities. However, the situation varies from one nation to another, determining the nature of social security and agrarian policy of the country, the strategy and practical steps to overcome internal and external threats. In all respects, considering the development of the agricultural sector from the point of view of food security makes it possible to focus on the most important need for human nutrition and strive for its fullest and most effective satisfaction.
Keywords: Ագրարային քաղաքականություն