Կանաչ բանկերի կայացման հիմնախնդիրները ՀՀ-ում - Սաֆարյան, Նորայր; Հովհաննիսյան, Արևիկ («Տնտեսագետ» հրատ.)
Հետազոտության են ենթարկվել Կանաչ բանկերի կայացման հնարավորությունները ՀՀ-ում: Մասնավորապես՝ վերլուծության են ենթարկվել ՀՀ առևտրային բանկերի շրջակա միջավայրի և սոցիալական ռիսկի կառավարման համակարգը (ՇՄևՍՌԿՀ), դրա առանցքային բաղադրիչները, գործիքակազմը, կատարելագործման հնարավորությունները: Միաժամանակ, դիտարկվել են ՀՀ կենտրոնական բանկի՝ որպես մեգակարգավորողի և բանկային վերահսկողության բացառիկ իրավասություն ունեցող ինստիտուտի ուղղորդիչ գործողությունները և քայլերը, որոնք պետք է նպատակաուղղված լինեն ՀՀ առևտրային բանկերի կողմից կանաչ ֆինանսավորման մոտիվացմանը: Հետազոտության արդյունքում ներկայացվել են ՀՀ առևտրային բանկերի կողմից կանաչ ֆինանսական ակտիվների ձևավորման որոշակի առաջարկություններ և պահանջներ՝ վարկառուի վարկունակության գնահատման, առաջարկվող բիզնես ծրագրի, գործունեության ոլորտի ՇՄևՍՌԿՀ գնահատման, վարկային պայմանագրի, «Բացառման ցանկի» (Negative list), վարկառուի գործունեության վայր այցելությունների իրականացման, մշտադիտարկման հաշվետվության կազմման, բողոքարկման գործընթացների կազմակերպման և այլ բնագավառներում:
Keywords: Ֆինանսներ