Մասնագիտական օտարալեզու տեքստերի վրա աշխատանքի արդի մոտեցումները ոչ լեզվաբանական մասնագիտությունների խմբերում - Աբգարյան, Իզաբելլա («Տնտեսագետ» հրատ.)
Որպես մասնագիտական օտար լեզվի դասավանդման մեթոդաբանական հիմնական գործիք հիմք ընդունելով մասնագիտական տեքստը՝ հոդվածում փորձ է արվում ներկայացնելու դրա մատուցման, ընկալման, վերլուծության, մտապահման և այլ աշխատանքներ իրականացնելու համար ժամանակակից մոտեցումները, որոնք, բացի բուն նպատակից՝ մասնագիտական օտար լեզուն սովորելուց, ուսանողին տալիս են հետագայում մասնագիտական գործունեություն իրականացնելու մի շարք կարևոր հմտություններ և ունակություններ։ Принимая профессиональный текст в качестве основного учебно-методического инструмента в преподавании профессионального иностранного языка, в статье делается попытка представить современные подходы для передачи, восприятия, анализа, запоминания и других процессов, связанных с работой над текстом, которые помимо основной цели – обучения профессионального иностранного языка, развивают у студентов ряд навыков и возможностей, необходимых в дальнейшей профессиональной деятельности. Taking a professional text as the main educational and methodological tool in teaching a foreign language for special purposes, the paper attempts to present modern approaches to the transmission, perception, analysis, memorization and other processes related to working with a text, which, in addition to the main goal of teaching a foreign language for special purposes, develop a number of skills and opportunities necessary for further professional activities
Keywords: Մեթոդաբանություն