Կամրջելով գիտելիքն ու քաղաքականությունը. «Ամբերդ» հետազոտական կենտրոնի հիմնադրման տասնամյակին - Աթոյան, Վարդան («Տնտեսագետ» հրատ.)
Հոդվածը նվիրված է Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարանի «Ամբերդ» հետազոտական կենտրոնի տասնամյա գործունեության հիմնական արդյունքների վերհանմանն ու արժևորմանը: Հետազոտության շրջանակներում առավելապես կիրառվել են հետազոտության ինստիտուցիոնալ և պատմական մեթոդները: Ուսումնասիրության ընթացքում հավաքագրվել, մշակվել և վերլուծվել են «Ամբերդ» կենտրոնի կողմից և վերջինիս մասին հրապարակված փաստաթղթերը, տեղեկատվությունը, այդ թվում՝ լրատվամիջոցների անդրադարձները, իշխանության օրենսդիր և գործադիր մարմինների հաղորդագրությունները, ինչպես նաև Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարանի և «Ամբերդի» ներկայացուցիչների հարցազրույցներն ու հրապարակումները: Հետազոտության ընթացքում նշանակալի օժանդակ դեր է խաղացել հեղինակի երկարամյա աշխատանքի փորձառությունը «Ամբերդ» հետազոտական կենտրոնում: The paper is devoted to highlighting and evaluating the main results of the ten-year activity of the "Amberd" Research Center of the Armenian State University of Economics. The study mainly used the institutional and historical research methods. In the course of the study, materials and documents published by the "Amberd" Center, information and references to the Center in the media, in press releases by legislative and executive authorities, as well as interviews and publications of the representatives of the Armenian State University of Economics and the "Amberd" Research Center were collected. The Author’s extensive experience in this research institution provided valuable support throughout the study. Статья посвящена освещению и оценке основных результатов десятилетней деятельности Исследовательского центра «Амберд» Армянского государственного экономического университета. В рамках исследования в основном были использованы институциональный и исторический методы исследования. В ходе исследования были собраны, обработаны и проанализированы материалы и документы, опубликованные центром «Амберд», информация и упоминания о центре в СМИ, в прессрелизах законодательных и исполнительных органов власти, а также интервью и публикации представителей Армянского государственного экономического университета и центра «Амберд». Во время проведения исследования немаловажную вспомогательную роль сыграл фактор собственного многолетнего опыта работы автора в данном исследовательском центре.
Keywords: Կրթություն; Նորարարություն; Գիտելիք