Հարկային քաղաքականության հիմնախնդիրները լեռնահանքային արդյունաբերության կայուն զարգացման համատեքստում - Ասատրյան, Կարեն («Տնտեսագետ» հրատ.)
Լեռնահանքային արդյունաբերությունն առանձնանում է կիրառվող հարկային քաղաքականությամբ: Ոլորտի հարկատեսակների շրջանակը բավական լայն է և ավանդական հարկերից բացի ընդգրկում է նաև բնօգտագործման վճարներ, ռոյալթի, բնապահպանական հարկեր: Պետության նկատմամբ հարկային պարտավորությունների կատարմամբ լեռնահանքային արդյունաբերության ոլորտն ակնկալում է հարկերի արդարացի վերաբաշխում: Горнодобывающая промышленность отличается применяемой специальной фискальной политикой. Спектр налогов, применяемых в отрасли, шире и помимо традиционных налогов включает также взносы на природопользование, роялти и экологические налоги. Выполняя налоговые обязательства перед государством, горнодобывающая промышленность имеет ожидания от самого государства в части справедливого перераспределения налогов. The mining industry is distinguished by the special fiscal policy applied. The range of taxes applied in the sector is wider, and in addition to traditional taxes, it also includes natural resource levies, royalties, and environmental taxes. By fulfilling tax obligations to the state, the mining industry has expectations from the state itself in terms of fair redistribution of taxes.
Keywords: Ֆինանսներ