Թվային հետքեր. ինչպես է զարգանում վարքագծի համացանցը - Արտաշյան, Արգամ («Տնտեսագետ» հրատ.)
Ժամանակակից առաջադեմ տեխնոլոգիաները նոր հորիզոններ են բացում տվյալների հավաքագրման և դրանց վերամշակման առումով։ Եթե ոչ վաղ անցյալում սպառողների մասին տեղեկատվության հիմնական աղբյուրը նրանց օգտագործած բջջային հավելվածներն էին կամ այն կայքերը, որ այցելել էին համացանցից օգտվողները, ապա ներկայում նրանց մասին հնարավոր է տվյալներ հավաքագրել նաև համացանցին միացված սարքերի միջոցով։ Խոսքը նոր հասկացության՝ վարքագծի համացանցի մասին է, ուստի պետք է հասկանալ, թե ինչպես է այս ուղղությունը զարգանում, և ինչն է ազդում դրա վրա։ Современные передовые технологии открывают новые горизонты в плане сбора и обработки данных. Если еще не так давно основным источником информации о потребителях были используемые ими мобильные приложения или веб-сайты, которые посещают пользователи Интернета, то теперь собирать данные о них можно и через устройства, подключенные к Интернету. Modern advanced technologies are opening up new horizons in data collection and processing. Not long ago, the main source of information about consumers was the mobile applications they used or the websites they visited. Now, it is possible to collect data about them through devices connected to the Internet. We are talking about a new concept, the Internet of Behaviour, so it is important to understand how this direction is developing and what is influencing it.
Keywords: Կրթություն; Նորարարություն; Գիտելիք