Վերաֆինանսավորման տոկոսադրույքի տատանումների ազդեցությունը շուկայական տոկոսադրույքների վրա Հայաստանի Հանրապետությունում - Ավագյան, Գայանե; Վարդանյան, Քնարիկ; Առաքելյան, Ռաֆիկ («Տնտեսագետ» հրատ.)
Անվիճելի է, որ տնտեսության իրական հատվածը ներդրումների կարիք ունի հատկապես ներկա տեխնոլոգիական դարում, մյուս կողմից՝ բանկերը տիրապետում են զգալի ֆինանսական ռեսուրսների, սակայն անբավարար, անհամաչափ տեղեկատվության և ֆինանսական համակարգի զարգացման ոչ բավարար մակարդակի պատճառով իրական ու ֆինանսական հատվածների փոխգործակցությունն արդյունավետ չէ։ Իրական հատվածի փոփոխություններին ֆինանսական հատվածի «ուշ արձագանքումը» դարձել է ֆինանսական ծառայությունների առաջարկի խրոնիկ ավելցուկի պատճառ՝ ստեղծելով իրավիճակ, երբ բանկերում ձևավորված իրացվելիության մակարդակը մեծ մասամբ կախվածություն չունի տնտեսական պարբերաշրջաններից։ Бесспорно, что реальный сектор экономики нуждается в инвестициях, особенно в нынешний технологический век, с другой стороны, банки обладают значительными финансовыми ресурсами, но из-за недостаточной, асимметричной информации и недостаточного уровня развития финансовой системы, взаимодействие реального и финансового секторов неэффективно. «Запоздалая реакция» финансового сектора на изменения в реальном секторе стала причиной хронического избыточного предложения финансовых услуг, создавшего ситуацию, когда уровень формируемой в банках ликвидности во многом не зависит от экономических циклов. It is indisputable that the real sector of the economy requires investment, especially in the current technological age. Banks, on the other hand, possess significant financial resources, but due to insufficient, asymmetric information and the underdeveloped financial system, the interaction between the real and financial sectors is ineffective. The "late response" of the financial sector to changes in the real sector has become the cause of a chronic oversupply of financial services, resulting in a situation where the level of liquidity in banks is largely independent of economic cycles
Keywords: Մակրոտնտեսագիտություն