155 лет со дня рождения Леонида Афанасьевича Спендиарова - Григорян, Г. Р.; Бадалян, М. Б.; Хомизури, Г. П.; Погосян, Н. Ю.; Хачатрян, А. А. (ՀՀ ԳԱԱ)
Целью статьи было вновь вкратце изложить биографию Л.А. Спендиарова и показать значение премии его имени, вручаемой лучшим геологам мира каждые 4 года на Международных геологических конгрессах. История этой награды подробно изложена впервые, кому она вручалась с 2008 года, неизвестно, но мы очень надеемся, что она будет восстановлена вновь на следующем международном конгрессе в 2028. Հոդվածի նպատակն է կրկին հակիրճ ուրվագծել Լ.Ա. Սպենդիարովի կենսագրությունը և ցույց տալ նրա անվան մրցանակի նշանակությունը, որը շնորհվում է աշխարհի լավագույն երկրաբաններին 4 տարին մեկ՝ Միջազգային երկրաբանական կոնգրեսներում։ Այս մրցանակի պատմությունն առաջին անգամ մանրամասն նկարագրված է, թե ում է այն շնորհվել 2008 թվականից ի վեր, անհայտ է, բայց մենք իսկապես հուսով ենք, որ այն կրկին կվերականգնվի 2028 թվականին կայանալիք միջազգային համագումարի ժամանակ։ The purpose of the article was to briefly outline the biography of L. A. Spendiarov and to show the significance of the prize named after him, awarded to the best geologists in the world every 4 years at the International Geological Congresses. The history of this award is described in detail for the first time; who it was awarded to since 2008 is unknown, but we really hope that it will be restored again at the next international congress in 2028.
Keywords: История