Օդատիեզերական հեռազննման կիրառումը ՀՀ որոշ գյուղատնտեսական հողահանդակների էկոլոգիական վիճակի և տարածաժամանակային փոփոխությունների գնահատման գործում - Այվազյան, Գրիգոր; Խլղաթյան, Անահիտ; Մուրադյան, Վահագն; Ասմարյան, Շուշանիկ (ՀՀ ԳԱԱ)
Հետազոտության նպատակն է գնահատել հեռազննման տեխնոլոգիաների ներուժը ՀՀ գյուղատնտեսական տարբեր հողատեսքերի էկոլոգիական վիճակի գնահատման գործում, որի համար ընտրվել են գյուղատնտեսական երկու հողատեսքեր՝ բնական կերահանդակներ և խաղողի այգիներ։ The application of remote sensing methods in the field of agriculture is constantly developing. This is especially true for the assessment of spatial and temporal changes in the ecological state of agricultural lands (pastures, arable land, garden plots, etc.), becoming an obligatory part of monitoring systems. Применение аэрокосмических методов дистанционного зондирования в области сельского хозяйства постоянно развивается. В особенности это относится к оценке пространственно-временных изменений экологического состояния сельскохозяйственных земель (пастбища, пашня, садовые участки и т.д.), становясь обязательной частью систем мониторинга.
Keywords: Էկոլոգիա