Puzzle Of Economic Growth: In the Trails of Construction - Petrosyan, Narine (ՀՊՏՀ «Տնտեսագետ» հրատ․)
The ﬁnal issue of the series focuses on the construction sector. Throughout the history of independence, events in the RA economy forced us to re-evaluate and re-assess the role of this fundamental factor in economic growth, which led to economic booms and, conversely, sharp declines. The paper explores the construction sector's role in the economy, its development, and expectations. It also seeks to identify the vulnerabilities of construction within the framework of both uncertain and certain future scenarios. Հոդվածաշարի եզրափակիչ այս նյութում ուշադրության կենտրոնում է շինարարությունը՝ որպես պերմանենտ աճող ոլորտ: Անկախության պատմության ընթացքում ՀՀ տնտեսությունում տեղ ի ունեցող զարգացումները պարբերաբար ստիպել են վերարժևորել և վերագնահատել տնտես ական աճի այս հիմնարարի դերը՝ տանելով տնտեսական բումերի և հակառակը՝ կտրուկ անկումների: Տնտեսության մեջ շինարարության դերի, դրա զարգացումների ու ակնկալիքների մասին է սույն հոդվածը, որտեղ փորձ է արվում թիրախավորելու ոլորտի խոցելի կողմերը՝ ապագայի անորոշ ու որոշյալ սպասելիքների գունապնակում: В заключительном выпуске серии основное внимание уделяется строительному сектору. За историю независимости события в экономике РА заставили переоценить и переоценить роль этого фундаментального фактора экономического роста, что привело к Экономические бумы и, наоборот, резкие спады. О роли строительного сектора в экономике, его развитии и ожиданиях рассказывается в этой статье, где делается попытка выявить уязвимые места строительства в палитре неопределенных и определенных ожиданий будущего.
Keywords: Economy