Development Of Legal And Political Conceptual Framework For National SecurityOf The Republic Of Armenia - Bagratyan, Bagrat (ՀՀ ԳԱԱ)
The security system of the Republic of Armenia is constantly and consistently improving on the basis of establishing and maintaining its stable legal and political framework. An effectively functioning, high-quality legal and political system is paramount for the national security of the Republic of Armenia, which should be shaped and implemented at the international and regional levels in accordance with security realities and military-political realities. The country’s security policy is based on the legal and political framework of national security, which in turn determines the vision of the state’s development. Система обеспечения безопасности Республики Армения постоянно и последовательно совершенствуется, имея в основе установление и поддержание ее стабильной политико-правовой базы. Для обеспечения национальной безопасности РА первостепенное значение имеет эффективно действующая, находящаяся на качественно высоком уровне политико- правовая система, которая должна быть сформирована и реализована в соответствии с реалиями международной и региональной безопасности и военно-политической ситуации. Политика безопасности страны строится на основе политико-правовой базы национальной безопасности страны, которая определяет видение развития государства. Հայաստանի Հանրապետության անվտանգության ապահովման կառուցակարգը մշտապես և հետևողական կերպով կատարելագործվում է, հիմքում ունենալով դրա իրավաքաղաքական կայուն հենքի հաստատումն ու պահպանումը: ՀՀ ազգային անվտանգության ապահովման համար առաջնային նշանակություն ունի արդյունավետորեն գործող, որակապես բարձր մակարդակի վրա գտնվող իրավաքաղաքական համակարգը, որը պետք է ձևավորվի ու իրականացվի միջազգային և տարածաշրջանային անվտանգային ու ռազմաքաղաքական իրողություններին համապատասխան: Ազգային անվտանգության իրավաքաղաքական հենքի հիման վրա կառուցվում է երկրի անվտանգության քաղաքականությունը, որն էլ պայմանավորում է պետության զարգացման տեսլականը:
Keywords: Law