Քիրալային կենտրոնի պահպանմամբ (S)-5-(1-(2-քլոր-6-ֆտորբենզիլ)պիրոլիդին-2-իլ)-4-ֆենիլ-2,4-դիհիդրո-3H-1,2,4-տրիազոլ-3-թիոնի սինթեզ - Եգանյան, Տ. Հ. («Գիտություն» հրատ.)
Իրականացվել է քիրալային կենտրոնի պահպանմամբ (S)-5-(1-(2-քլոր-6-ֆտորբենզիլ)պիրոլիդին-2-իլ)-4-ֆենիլ-2,4-դիհիդրո-3H-1,2,4-տրիազոլ-3-թիոնի սինթեզ։ Միացություններում առկա քիրալ կենտրոնի սկզբնաղբյուրը Լ-պրոլին է, որի կոնֆիգուրացիան պահպանվել է սինթեզի ողջ ընթացքում։ Միացությունների կառուցվածքները հաստատվել են NMR 1H և 13C, և HRMS սպեկտրալ մեթոդներով, իսկ քիրալ կենտրոնի կառուցվածքը՝ ECD սպեկտրալ մեթոդով։ Cовершено многостадийный синтез (S)-5-(1-(2-хлор-6-фторбензил) пирроли-дин-2-ил)-4-фенил-2,4-дигидро-3H-1,2,4-триазол-3-тиона с сохранением хирального центра. Источником хирального центра, присутствующего в соединениях, является L-пролин, конфигурация которого сохранялась на протяжении всего синтеза. Структуру соединений подтверждали спектральными методами NMR 1H и 13C, и HRMS, а структуру хирального центра – спектральным методом ECD. The synthesis of (S)-5-(1-(2-chloro-6-fluorobenzyl)pyrrolidin-2-yl)-4-phenyl-2,4-dihydro-3H-1,2,4-triazole-3-thione with retention of the chiral center was performed from commercially available starting materials. The source of the chiral center present in the compounds is L-proline, the configuration of which was retained throughout the synthesis. The structure of the compounds was confirmed by 1H and 13C NMR and HRMS spectral methods, and the structure of the chiral center was confirmed by the ECD spectral method.
Keywords: Օրգանական և կենսաօրգանական քիմիա