Cotton Production In Armenia (During the Soviet period) - Mikaelyan, Mikael (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
Արևելյան Հայաստանում խորհրդային կարգեր հաստատվելուց հետո բամբակենու մշակությունը առավել կազմակերպված բնույթ կրեց։ Ցանքատարածքները համեմատաբար ավելի ինտենսիվորեն էին օգտագործվում, իսկ դրա բերքատվությունը ավելի բարձր էր: Դրան նպաստում էր պետության կողմից իջեցված դիրեկտիվ առաջադրանքները և գյուղատնտեսության (մասնավորապես բամբակագործության) նկատմամբ պետական շոշափելի աջակցությունը: После установления советской власти в Восточной Армении выращивание хлопка стало более организованным. Посевные площади использовались относительно интенсивнее, а его урожайность была выше. Этому способствовали директивные задания со стороны государства и ощутимая государственная поддержка сельского хозяйства (особенно хлопка). Без солидной программы государственной поддержки сельское хозяйство (особенно хлопковое) не сможет существенно развиваться в условиях внешней конкуренции. Этим объясняется актуальность исследуемой темы. After the establishment of Soviet rule in Eastern Armenia, cotton production became more organized, when the cultivated areas were used relatively more intensively, and its yield was higher. This was facilitated by directives from the state and tangible state support for agriculture (especially cotton).
Keywords: History of economy