Միջազգային միգրացիայի միտումները և պետական քաղաքականությունը ՀՀ-ում - Բեգլարյան, Լիլիկ (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
Միգրացիայի ռիսկերի կոնկրետ դրսևորումները զարգացած երկրներում զգալիորեն տարբեր են զարգացող երկրներում համանման ռիսկերի դրսևորումներից, դրանք նաև չափազանց դժվար կանխատեսելի, դժվար կառավարելի և դժվար հաղթահարելի են: Դրդապատճառները ավանդականից ենթարկվել են բովանդակային փոփո-խությունների` հանգեցնելով դրական ու բացասական վերջնաարդյունքների, դրանով առաջ բերելով քաղաքականության մշակման ու իրականացման նոր մարտահրավերներ։ Конкретные проявления миграционных рисков в развитых странах значительно отличаются от проявлений таких явлений в развивающихся странах, их также трудно предсказать, трудно контролировать и трудно преодолеть. Причины: они изменились с традиционных свойств, что привело к положительным и отрицательным результатам, вдвигая новые научные проблемы. The specific manifestations of migration risks in developed countries differ significantly from their analogs in developing countries, they are also extremely difficult to predict, difficult to control, and difficult to overcome.
Keywords: Միջազգային միգրացիա