Թվային հասունության մակարդակը Հայաստանում. Վարձու աշխատող ունեցող մասնավոր ձեռնարկությունների օրինակով - Դալլաքյան, Սվետլանա; Մակարյան, Աննա (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
ՀՀ-ում մասնավոր ձեռնարկությունների թվային փոխակերպման հետևանքով արձանագրած թվային հասունության մակարդակի գնահատումը՝ հատկապես ինդեքսի միջոցով դարձել է անհրաժեշտություն, ինչն էլ պայմանավորում է տվյալ հետազոտության արդիականությունը: Ինդեքսի հետագա միավորների միջոցով հնարավոր կլինի հետևել, թե որքանով են ընկերությունները համարվում առաջամարտիկ շարունակական թվային վերափոխման հետևանքով ավելի բարձր թվային հասունության մակարդակ գրանցելու գործում: Оценка уровня цифровой зрелости, достигнутого в результате цифровой трансформации частных компаний в Армении, приобрела важное значение, особенно с использованием индексов, что и обусловливает актуальность данного исследования. С помощью дальнейщих показателей индекса возможно будет отслеживать, в какой степени компании считаются первопроходцами в достижении более высокого уровня цифровой зрелости в результате продолжающейся цифровой трансформации․ Computing the level of digital maturity by constructing a composite index, that is reported via the digital transformation by private enterprises in Armenia is of vital importance, and that determines the relevance of this study. Based on that index's future scores, it could be possible to identify the extent to which the Armenian companies can be considered pioneers in reporting higher levels of digital maturity by undergoing continuous digital trasformation․
Keywords: Արհեստական բանականություն