Միգրացիան դոնոր և ընդունող երկրներում․ Համեմատական վերլուծություն - Պողոսյան, Շողեր (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
Միգրացիայի պատճառները բազում են։ Տնտեսական և ոչ տնտեսական նկատառումներով դրդված միգրանտների միջև տարբերությունը հաճախ միաձուլված է, միգրանտների լավագույն համեմատությունը գետն է. այն, ինչ սկսվում է որպես մեկ ալիք, որը կարելի է կառավարել ամբարտակով, կարող է դառնալ դելտա կազմող գետերի մի շարք, որի կառավարումը ինչպես միգրացիան դժվար է դարձնում: Причин миграции много. Различие между экономическими и неэкономическими мигрантами часто размыто, но лучшим сравнением мигрантов является река; то, что начинается как единственный канал, который можно контролировать с помощью плотины, может превратиться в серию рек, образующих дельту, что значительно затрудняет контроль над миграцией. The causes of migration are many. The distinction between economic and non-economic migrants is often blurred, but the best comparison of migrants is a river: what begins as a single channel that can be controlled by a dam can become a series of rivers forming a delta, making migration much more difficult to control.
Keywords: Միգրացիա