Վերականգնվող էներգիայի աղբյուրների օգտագործման տնտեսական և բնապահպանական օգուտները - Մատինյան, Ալվարդ (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
Սեփական հանածո վառելիքային պաշարներից զուրկ և ներմուծումից էներգետիկ կախվածություն ունեցող երկրներում, ինչպիսին Հայաստանն է, էներգետիկ ոլորտը ռազմավարական նշանակություն ունի: Այն դիտվում է Հայաստանի անկախության, անվտանգության և տնտեսության կայուն զարգացման համար անհրաժեշտ պայման և աղբյուր: Խնդրի լուծման միակ ուղին տնտեսության էներգաարդյունավետության բարձրացումը և վերականգնվող էներգետիկայի տեղական էներգապաշարների զարգացումն է։ In countries lacking their own fossil fuel reserves and dependent on energy imports, such as Armenia, the energy sector is of strategic importance. It is considered a necessary condition and source of independence of Armenia’s security and stable economic development. The only way to solve such problem is to increase the energy efficiency of the economy and develop local renewable energy resources. В странах, не имеющих собственных запасов ископаемого топлива и зависящих от импорта энергоносителей, таких как Армения, энергетический сектор имеет стратегическое значение. Он считается необходимым условием и источником независимости безопасности Армении и стабильного экономического развития. Единственным способом решения этой проблемы является повышение энергоэффективности экономики и развитие местных возобновляемых источников энергии.
Keywords: Գյուղատնտեսություն