The Assessment Of Hydroelectricity Development Possibilities In Syunik Region (Armenia) - Papikyan, Stepan; Papikyan, Manuk (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
Эффективное использование малых водных источников в Сюникской области РА важно с точки зрения экономии топливно-энергетических ресурсов, защиты окружающей среды, энергетической безопасности. Это даст возможность решить многие региональные проблемы, вызванные стихийными бедствиями, вторжениями и военными ситуациями. Վառելիքաէներգետիկ տեսուրսների խնայողության, շրջակա միջավայրի պահպանության, էներգետիկ անվտանգության տեսակետից կարևոր նշանակություն ունի ՀՀ-ի Սյունիքի մարզում փոքր ջրաղբյուրների արդյունավետ օգտագործումը: Այն հնարավորություն կտա լուծելու տարածաշրջանային բազմաթիվ խնդիրներ պայմանավորված տարերային աղետների, ոտնձգությունների, պատերազմական իրավիճակների հետ: The effective use of small water sources in the RA Syunik region of the Republic of Armenia is of great importance from the point of view of saving fuel, and energy resources, and protecting the environment. This incentive will provide an opportunity to solve numerous regional problems caused by natural disasters, encroachments, and war situations
Keywords: Electricity