Մարդկային ռեսուրսների կառավարման համակարգի բարելավումը հարկային մարմիններում - Մինասյան, Մանուշ; Պետրոսյան, Դավիթ (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
Հարկային մարմնում անձնակազմի կառավարման արդյունավետության բարձրացումը ենթադրում է առաջնահերթորեն դրա ճիշտ պլանավորում`կադրային ապահովվածության ընթացիկ իրավիճակի և ապագա պահանջի գնահատում: Ինչքան էլ կատարյալ լինի օրենսդրությունը, բարձր՝ տնտեսական ակտիվությունը, ազնիվ նախանշված գաղափաները, ցածր՝ հարկային եկամուտների նկատմամբ պետության պահանջարկը, պարզ է, որ հարկային քաղաքականության անմիջական կրողը, հարկային վարչարարությունն իրացնողը մարդն է՝ հարկային ծառայողը, որը, կրելով օրենսդրությամբ իրեն վերապահված պատասխանատվությունը, ունի սահմանափակ ունակություններ, մշտական շահադրդման կարիք: Повышение эффективности управления персоналом в налоговом органе предполагает, прежде всего, его правильное планирование, оценку текущего правового состояния кадровой безопасности и будущей востребованности. Каким бы совершенным ни было законодательство, высокая экономическая активность, честные плановые идеи, низкая потребность государства в налоговых поступлениях, ясно, что непосредственным носителем налоговой политики, тем, кто осуществляет налоговое администрирование, является человек, налогоплательщик. офицер, который, неся по закону возложенную на него в данный момент ответственность, имеет ограниченные возможности, нуждается в постоянном интересе. Поэтому возникает необходимость проанализировать экономико-правовую основу работы налогового служащего, чтобы рассказать об имеющихся пробелах и внести предложения по улучшению. Актуальность темы определяется изложенным выше. Increasing the effectiveness of HR management in the tax body, first of all, presupposes its correct planning - assessment of the current and future requirements of HR security. No matter how perfect the legislation is, how high economic activity is, how honest ideas are, and how low the state's demand for tax revenues is, it is clear that the direct bearer of tax policy, the one who implements tax administration is the person, the tax officer, who, while bearing the responsibility assigned to him by the legislation, has limited abilities and needs constant attention. Therefore, there is a need to analyze the economic and legal basis of the work organization of the tax officer, in order to reveal the existing gaps and make room for improvement.
Keywords: Արհեստական բանականություն; Մակրոտնտեսական հիմնախնդիրներ և ֆինանսներ