Ֆինանսական հոսքերի դասակարգումը և դրանց վրա ազդող գործոնների գնահատումը - Ներսիսյան, Կարեն (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
Հոդվածում ներկայացվում են ֆինանսական հոսքերի դասակարգման և դրանց վրա ազդող գործոնների առանձնահատկությունները, հիմնավորվել է այդ ուղղությամբ ավելի խորը ուսումնասիրությունների իրականացման և հաշվարկային ցուցանիշների գործնական կիրառման մոտեցումների վերանայման ու կատարելագործման անհրաժեշտությունը: Քննարկվել են կազմակերպության դրամական հոսքերի վրա ազդող գործոնները և կոնկրետ ընկերության օրինակով կատարվել դրանց գնահատում ու միկրոմակարդակում ֆինանսական հոսքերի դասկարգման և գնահատման գործընթացի բարելավման վերաբերյալ արվել առաջարկություններ: Թեմայի արդիականությունը պայմանավորված է ինչպես ֆինանսական հոսքերի վերաբերյալ ֆինանսական գիտության արդի մոտեցումների, այնպես էլ կազմակերպությունների ֆինանսական հոսքերի նոր ձևերի ու տեսակների խմբավորման իրականացման առումով: The article presents the peculiarities of classifying financial flows and the determinants. The necessity of deeper research in this area and the revision and improvement of practical approaches to applying computational indicators were substantiated. The determinants of the cash flows of an organization were discussed, and a case study was performed. Recommendations for improving the process of classification and assessment of financial flows at the micro-level were made. В статье представлены особенности классификации финансовых потоков и влияющих на них факторов. Обоснована необходимость более глубоких исследований в этой области, а также необходимость пересмотра и улучшения практических подходов к применению расчетных показателей. Обсуждены факторы, влияющие на денежные потоки организации, и проведена оценка на 77 примере конкретной компании. Сделаны рекомендации по улучшению процесса классификации и оценки финансовых потоков на микроуровне.
Keywords: Մակրոտնտեսական հիմնախնդիրներ