Կանադահայ բեմի ստեղծագործական ուժերը. Արփինե Շալճյան - Բեքարյան, Անահիտ (ՀՀ ԳԱԱ)
Կանադահայ թատրոնի դերասանուհի, բեմադրիչ և երգչուհի Արփինե Շալճյանը իր բեմական առաջին քայլերը կատարել է Եգիպտոսում, իսկ հետագա թատերական գործունեությունը շարունակել Կանադայում: Նրա խաղընկերներն են եղել Արաքսի և Ասատուր Օհանյանները, Արտո նշանյանը, Լևոն Շիշմանյանը, Արփիար Վարդյանը, հայրը՝ Գրիգոր Բագրատունին և ուրիշներ: Հետաքրքիր և անմոռանալի բեմադրությունների հեղինակը իր մասնակցությունն է բերել բազմաթիվ ներկայացումների՝ արժանանալով ոչ միայն խաղընկերների, այլև թատերական հասարակայնության և մամուլի բարձր գնահատականին: Канадская армянская актриса, режиссер и певица Арпине Шалчян начала свою сценическую карьеру в Египте, а в дальнейшем продолжила ее в Канаде. Ее партнерами по сцене были Аракси и Асатур Оганяны, Арто Ншанян, Левон Шишманян, Арпиар Вардян, ее отец – Григор Багратуни и другие. Автор интересных и незабываемых постановок – Арпине Шалчян – принимала участие во многих спектаклях, которые были удостоены высокой оценки не только партнеров по сцене, но и театральной общественности и периодики. Arpine Shaljian, Canadian Armenian actress, stage manager and singer made her stage debut in Egypt before captivating stages in Canada. She shared the stage with the Ohanians, Arto Nshanian, Levon Shirinian, Arpiar Vardian, her father Grigor Bagratouny and others. The author of many plays, she also played in many performances and garnered immense praise from both audiences and critics alike.
Keywords: Մշակույթ