Պետության առաքելությունը և ռազմավարական կառավարումը - Սուվարյան, Յուրի; Միքայելյան, Միքայել (ՀՀ ԳԱԱ)
Պետության առաքելությունն է ազգաբնակչության բարեկեցիկ կյանքը և երկրի անվտանգությունն ապահովելը։ Այդ առաքելությունը լիարժեք կատարելու նպատակով անհրաժեշտ է բոլոր բնագավառների համար ունենալ գիտականորեն հիմնավորված ռազմավարական ծրագրեր: Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ այն երկրները, որոնք ճիշտ են ըմբռնել և կիրառել երկրի և (կամ) դրա առանձին ոլորտների ու բնագավառների զարգացման ռազմավարությունները, մեծ հաջողություններ են արձանագրել: Миссия государства – обеспечение благополучной жизни населения страны и ее безопасности. Для реализации этой миссии необходимо иметь научно обоснованные стратегические планы по всем направлениям. Исследования показали, что те страны, которые правильно поняли и применили стратегии развития страны и/или ее отдельных секторов и областей, добились больших успехов. The mission of the state is to ensure the well-being of the population of the country and its security. To fully implement this mission, it is necessary to have scientifically based strategic plans in all areas. Research has shown that those countries that have correctly understood and applied the development strategies of the country and/or its individual sectors and areas have achieved great success.
Keywords: Տնտեսագիտություն