Экономическая поддержка Евросоюза Армении и Азербайджана: приоритет или баланс? - Торосян, Алик (ՀՊՏՀ «Տնտեսագետ» հրատ․)
Европейский союз является политическим образованием, играющим серьезную роль в международных отношениях, поддержка которого дает серьезные политические и экономические возможности той или иной стране во время конфликтов. В данной статье были изучены основные каналы экономической поддержки, предоставляемой Европейским союзом Армении и Азербайджану, и объёмы инвестиций, осуществленных через них. Это исследование было проведено с целью выяснить, отдает ли Европейский союз какой-либо приоритет в плане экономической поддержки Армении в условиях конфликта с Азербайджаном. Եվրամիությունը միջազգային հարաբերություններում լուրջ դերակատարություն ունեցող քաղաքական միավոր է, որի աջակցությունն այս կամ այն երկրին հակամարտությունների ժամանակ քաղաքական և տնտեսական լուրջ հնարավորություններ է ընձեռում։ Հոդվածում դիտարկվել են Եվրամիության կողմից Հայաստանին և Ադրբեջանին տրամադրված տնտեսական աջակցության հիմնական խողովակները և դրանց միջոցով կատարված ներդրումների չափը։ Ուսումնասիրությունը կատարվել է հասկանալու համար, թե արդյոք Եվրամիությունը, տնտեսական աջակցության առումով, տալիս է որևէ առաջնահերթություն Հայաստանին՝ Ադրբեջանի հետ հակամարտության ժամանակ։ The European Union is a political unit with a serious role in international relations, whose support gives serious political and economic opportunities to this or that country during conflicts. This paper examines the main channels of economic support provided by the European Union to Armenia and Azerbaijan, and the amount of investments made through them. This study was conducted to understand whether the European Union gives any priority in terms of economic support to Armenia during the conflict with Azerbaijan.
Keywords: Безопасность