Աշխատանքային սթրեսի, մասնագիտական այրման և անձի տիպաբանական առանձնահատկությունների փոխհարաբերակցությունը (բժիշկների օրինակով) - Հովհաննիսյան, Հ. Ռ.; Վարդանյան, Ա. Գ. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Հոդվածի շրջանակներում փորձ է արվել ուսումնասիրել սթրեսի, մասնագիտական այրման և անձի տիպաբանական առանձնահատկությունների միջև կոռելյացիոն կապը։ Կատարված գիտական հետազոտությունների հիման վրա, համադրելով գիտականորեն հիմնավորված մոտեցումներն ու կարծիքները, ներկայացվել են վերլուծություններ։ Վերոգրյալ ուսումնասիրության և համեմատական վերլուծությունների արդյունքում վեր հանված կապը թույլ է տալիս ենթադրել, որ բժիշկների շրջանում սթրեսածին աշխատանքային միջավայրը զգալիորեն ազդում է մասնագետի անձի վրա, հատկապես այն անձանց, որոնք ունեն թույլ նյարդային տիպ և ցածր սթրեսադիմացկունություն։ Դա էլ իր հերթին հանգեցնում է հուզական հյուծվածության, հետևաբար՝ հող նախապատրաստում այրման համար։ Աշխատանքի արդյունավետության տեսանկյունից այս խնդիրն իր արտացոլումն է գտնում մասնագետների կողմից մատուցված ծառայությունների որակի մեջ: Հաշվի առնելով հետազոտության արդյունքում վեր հանված կապը և հիմնվելով առկա իրողությունների վրա՝ կարելի է վստահորեն պնդել, որ «մարդ-մարդ» աշխատանքային հարաբերություններում մասնագետների հոգեբանական օգնության և աջակցության խնդիրը մնում է խիստ օրակարգային և պահանջում է հոգեբանական օգնության տրամադրման արդյունավետ տեխնոլոգիաների և զինանոցի որոնում: Ուստի այս համատեքստում շատ կարևոր է նախաձեռնել համալիր միջոցառումներ և առաջարկել մոտեցումներ մասնագետների հոգեհուզական վիճակի և առողջության բարելավման ուղղությամբ։ В рамках данной статьи была предпринята попытка изучить взаимосвязь стресса, профессионального выгорания и типологических особенностей личности. Анализы были представлены на основе проведенных научных иссле- дований, сочетающих научно обоснованные подходы и мнения. Выявленная в результате приведенного исследования и сравнительного анализа взаимосвязь позволяет предположить, что стрессовая рабочая обстановка среди врачей существенно влияет на личность специалиста, особенно тех, кто имеет слабый нервный тип и низкую стрессоустойчивость. Это, в свою очередь, приводит к эмоциональному истощению, подготавливая тем самым почву для выгорания. С точки зрения эффективности работы этот вопрос отражается на качестве услуг, оказываемых специалистами. Принимая во внимание выявленные исследованиями взаимоотношения и исходя из существующих реалий, можно с уверенностью утверждать, что проблема психологической помощи и поддержки специалистов в рабочих отношениях «человек–человек» остается на повестке дня и требует поиска эффективных технологий и арсенала оказания психологической помощи. Поэтому в этом контексте очень важно инициировать комплексные меры и предлагать подходы в направлении улучшения психического сос- тояния и здоровья специалистов.
Keywords: Հոգեբանություն