Радикальная сополимеризация акриловой кислоты с акриламидом в различных средах - Ерицян, М. Л. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Изучение зависимости активности мономеров при радикальной сополимеризации от природы реакционных сред представляет повышенный интерес. Особенно актуальны исследования, в которых рассматриваются задачи получения сополимеров заданной структуры и свойств путём выбора соответствующих реакционных сред и условий проведения радикальной сополимеризации виниловых мономеров. Ռադիկալային համապոլիմերման ժամանակ մոնոմերների ակտի- վության կախվածությունը միջավայրի բնույթից, մեծ հետաքրքրություն է ներկայացնում: Արդիական են հատկապես այն հետազոտությունները, որոնք դիտարկում են տվյալ կառուցվածքի և հատկությունների համապոլիմերների ստացման խնդիրները՝ ընտրելով համապատասխան ռեակցիայի միջավայրեր և պայմաններ վինիլային մոնոմերների ռադիկալային համապոլիմերացման համար: Studies of the dependence of monomer activity on radical copolymerization from the nature of the reaction media is of increased interest. The studies that consider the problems of obtaining copolymers of a given structure and properties by choosing appropriate reaction media conditions for carrying out radical copolymerization of vinyl monomers are particularly relevant.
Keywords: Химия